Hlavní obsah

Začíná Mezinárodní strojírenský veletrh, letos o třetinu menší

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Na brněnském výstavišti začíná 62. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu. Do veletržního kalendáře se letos vrátil po loňské pauze vynucené pandemií koronaviru.

Článek

Veletrh je letos o třetinu menší než před pandemií, zúčastní se jej 1016 vystavovatelů z 35 zemí, v roce 2019 výstaviště zaplnilo 1600 vystavovatelů a veletrh v průběhu pěti dní navštívilo více než 80 000 lidí.

Hlavním tématem bude digitalizace průmyslu. Účastní se mimo jiné Japonsko, Tchaj-wan nebo Indonésie. Účast řady zemí poznamenaly omezené možnosti cestování, které se podepsaly na tradiční účasti stovek čínských firem.

Letošní veletrh je zaměřený především na odborníky, Veletrhy Brno proto nezvaly řadu vysokých a středních škol, oslovily tentokrát pouze ty přímo z oboru.

Veletrh se koná v netradičním listopadovém termínu, obvykle se odehrává na začátku října. Kvůli prvnímu zasedání nové sněmovny se zahájení letos nezúčastní nikdo z politické špičky České republiky. Zástupci končící i budoucí vlády ale přislíbili účast na veletrhu v úterý, kdy se koná sněm Svazu průmyslu a obchodu.

Součástí MSV bude i Česká národní expozice prezentovaná pod značkou Czech Republic: The Country For The Future.

Hlavní změnou letošního veletrhu je úprava otevírací doby, která je o hodinu zkrácena. Od pondělí do čtvrtka bude otevřeno od 09:00 do 17:00, v pátek pak do 16:00. Všichni návštěvníci starší 12 let musí při vstupu do areálu doložit, že jsou bezinfekční. Pravidla vstupu jdou dostupná na webu.

Reklama

Doporučované