Hlavní obsah

Planý poplach. Teroristickou paniku v londýnském metru způsobila hádka dvou mužů

Páteční paniku a evakuaci v centru Londýna vyvolala hádka dvou mužůVideo: AP

 

Reklama

Příčinou páteční paniky a následné evakuace londýnské stanice metra Oxford Circus byla hádka dvou mužů. Řada tísňových hovorů ohlašovala střelbu, policisté však žádné stopy po výstřelech nenašli. Poté, co policie vyzvala veřejnost k tomu, aby dotyčné muže pomohla identifikovat, se oba přihlásili na policejní stanici, kde dosud pokračuje vyšetřování. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Článek

Za páteční panikou, která vedla k evakuaci stanic metra Oxford Circus a Bond Street, zřejmě stojí hádka dvou mužů. Oba dotyční ve věku 21 a 40 let se poté, co policie zveřejnila jejich fotografie a vyzvala veřejnost k jejich identifikaci, dobrovolně dostavili k výslechu. Vyšetřování podle BBC stále pokračuje.

Krátce před pátou hodinou odpolední obdržela londýnská metropolitní policie řadu tísňových hovorů, které hlásily střelbu v Oxfordské ulici a ve stanici Oxford Circus. Policie zpočátku na incident reagovala tak, jako by se jednalo o teroristický útok – první zásahová jednotka byla na místě do minuty od prvního telefonátu.

Následovala evakuace stanic metra Oxford Circus a Bond Street a uzavření úseku rušné třídy Oxford Street v místě, kde se setkává s Regentskou ulicí. Policie zároveň vydala pokyn, aby se lidé nacházející se v Oxfordské ulici ukryli v nejbližších budovách a zůstali uvnitř. Celkem 16 lidí utrpělo lehká zranění, a to především při panické tlačenici ze stanice Oxford Circus.

Na sociálních sítích se objevila řada falešných zpráv. Střílet se podle nich mělo nejen ve stanici Oxford Circus, ale i na řadě dalších míst. „Nikdo vlastně nic neviděl, ale všichni utíkali, odhazovali tašky, plakali, křičeli,“ řekl agentuře DPA jeden ze svědků, který se schoval v blízké restauraci. Krátce po šesté hodině policie zásah odvolala.

Na to, jak páteční situace v Oxfordské ulici a v jednom z obchodních domů vypadala, se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované