Hlavní obsah

Kdo útočil v Londýně? Bývalý dělník z londýnského metra, usedlík v Dublinu a mladý Ital

Policie zveřejnila identitu i posledního ze tří teroristů. Podívejte se, co je o nich známoVideo: Reuters

 

Reklama

Terorista, který vraždil při útoku v Londýně, pracoval půl roku jako dělník v metru a měl přístup do tunelu přímo pod Westminsterským palácem.

Článek

Britská policie už zveřejnila jména všech tří útočníků, kteří se podíleli na teroristickém útoku v Londýně. V oblastech London Bridge a Borough Market zaútočili 27letý Khuram Butt, 30letý Rachid Redouan a 22letý Youssef Zaghba.

Khuram Butt byl britským občanem pákistánského původu. Po zveřejnění jeho identity se objevila zpráva o tom, že pracoval v metru na Westminster station a měl přístup do tunelu přímo pod budovou britského parlamentu. Informaci následně potvrdila i dopravní společnost Transport for London.

Podle vysoce postaveného britského policisty Marka Rowleyho si Butta ještě před útokem všimly bezpečnostní služby, žádné důkazy o plánování útoku ale neregistrovaly.

Druhý útočník Rachid Redouan měl marocké a libyjské občanství a údajně žil v Dublinu se svou manželkou. Jak a kdy se dostal do Británie, zatím není jasné. Třetí terorista Youssef Zaghba byl Ital marockého původu. Bylo mu 22 let. Ani jeden z těchto dvou teroristů před útokem nebyl v hledáčku bezpečnostních orgánů.

Reklama

Doporučované