Hlavní obsah

Zaduste se mojí výplatou! Pokud UFC nezmění dvojí metr, končím, vzkázal Nurmagomedov

Chabíb Nurmagomedov.

Reklama

Novopečený šampion lehké váhy Chabíb Nurmagomedov poslal vedení společnosti UFC jasný vzkaz. Pokud nezmění praktiky hodnocení jednotlivých incidentů, pak už ho v jejich oktagonu neuvidí.

Článek

Nurmagomedov se na tiskové konferenci po zápase omluvil Nevadské atletické komisi i městu Las Vegas za to, že neudržel nervy na uzdě a po vyhraném zápase skočil do publika pro Dillona Danise. Nevadská atletická komise zároveň vyšetřuje tři Chabíbovy kumpány, kteří skočili opačným směrem, tedy do klece za Conorem McGregorem.

Prezident UFC Dana White oznámil médiím po zápase, že tito muži už si v UFC nezazápasí. Jedním z nich byl Zubaira Tukhugov, čečenský zápasník z Chabíbova týmu. Nurmagomedovovi se ale nelíbí „dvojí metr”, kterým Dana White ohodnotil víkendový incident a událost z dubna, kdy Conor McGregor s dalšími zápasníky napadl autobus, ve kterém seděl Nurmagomedov se svým týmem.

„Proč jsi nevyhodil nikoho z jeho týmu, když napadl ten autobus a zranil několik lidí? Mohli tam klidně někoho zabít. Proč nikdo nic neřekl na to, že urazil mou domovinu, náboženství, národnost a rodinu?” napsal Nurmagomedov na svůj Instagram.

„Proč musíte trestat můj tým, když se rvaly oba týmy? Pokud říkáte, že jsem to začal já, tak s tím tedy nesouhlasím. Jen jsem dokončil to, co začal on (Conor McGregor). V každém případě, potrestejte mě, Zubaira Tukhugov s tím nemá nic společného. A pokud si myslíte, že budu mlčet, tak se pletete. Zrušili jste Zubairův zápas a chcete ho propustit, protože praštil Conora. Ale nezapomínejte, že to byl Conor, kdo jako první trefil mého bratra, jen se podívejte na video!”

Nurmagomedovův příspěvek ale těmito slovy nekončí. V následujícím odstavci pohrozil UFC odchodem:

„Pokud se rozhodnete ho vyhodit, měli byste vědět, že spolu s ním přijdete i o mě. My se v Rusku nikdy nevzdáme svých bratrů a já budu za své bratry bojovat až do konce. Pokud se skutečně rozhodnete ho vyhodit, nezapomeňte mi poslat mou výpověď, jinak to udělám sám.”

„A ještě jedna věc. Můžete si nechat moje peníze, co mi zadržujete. Jste tím teď pěkně zaměstnáni, tak doufám, že se vám nezaseknou v hrdle. My tady bráníme svou čest a to je nejdůležitější věc. Budeme bojovat až do konce! #Bratři.”

Nurmagomedovovu výplatu stále zadržuje Nevadská atletická komise (NSAC). O 250 tisíc dolarů z celkové částky dvou milionů by měl podle nejnovějších informací přijít Rus kvůli pokutě. McGregor NSAC není vyšetřován, na tři zmíněné agresory z Nurmagomedovova týmu nepodal trestní oznámení a všichni byli po zadržení brzy propuštěni.

McGregor mezitím požádal prezidenta UFC Whita o zarezervování odvety s Nurmagomedovem. Ta by podle předpokladů trhla absolutní rekordy ve sledovanosti. Nemůže k ní ale nejspíš dojít dříve než za 4 až 6 měsíců, přesně tak dlouhá by totiž měla být Chabíbova suspendace.

Otázka zní, jak s nejnovějším Nurmagomedovovým vzkazem naloží UFC. White se netají osobním přátelstvím s McGregorem. Chabíb se ve středu sešel v Rusku s prezidentem Vladimirem Putinem, který ho pochválil za jeho „hrdinský“ čin a pronesl, že každý, kdo čelí takovým urážkám, by se měl bránit a jednat stejně tak, jako jednal po zápase Nurmagomedov.

Podívejte se, jak probíhalo setkání Chabíba Nurmagomedova s Vladimirem Putinem:

Video: AP

Reklama

Související témata:

Doporučované