Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Obchod s chudobou na Znojemsku. Smrt svatého Václava. A glosy Kluse a Pirka

Záhady Josefa Klímy z 19. 9. 2019: Obchod s chudobou na Znojemsku. Smrt svatého Václava. A glosy Kluse a Pirka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Lechovice, malá a donedávna poklidná vinařská vesnice u Znojma, padla před třemi lety do oka podnikatelce Věře Faktorové. Rozhodla se tady zakotvit a pokračovat ve svém kontroverzním byznysu postaveném na ubytování sociálně slabých, za které platí příspěvky na bydlení stát. Co to ve vesnici vyvolalo a mají místní šanci prosadit bezdoplatkovou zónu, aby nájemníkům ubytovny přestal jejich bydlení dotovat stát? Natáčela reportérka Marcela Sobotková.

Stalo se to v roce 929 nebo 935. Vrahem byl Boleslav, anebo někdo jiný. Byla to vražda, anebo nešťastná náhoda. Dochovala se z ní lebka oběti, anebo někoho úplně jiného. Známá i neznámá fakta o smrti knížete Václava zmapoval reportér Jaroslav Mareš.

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani tradiční glosy. Vůbec poprvé svůj pohled na věc představí písničkář Tomáš Klus. Pokusí se vyvrátit mýtus o rozdělené společnosti. A profesor Jan Pirk se zaměřil na zvyšování platů ve zdravotnictví. Mluví o populismu nejhrubšího zrna.

Pořad Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam v novém čase – každý čtvrtek od 20:50.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované