Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Umlátil dvě ženy k smrti? Zachránil život a dočkal se nenávisti

Záhady Josefa Klímy z 28. 5. 2020: Po 20 letech se dozvěděl, že měl v Itálii se svým komplicem umlátit dvě ženy k smrti. Zachránil kamarádovi život. Přesto se stal terčem nenávisti.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Dva muže z Českého Krumlova podezírá italská prokuratura z toho, že v červnu roku 1998 zavraždili majitelku penzionu a její dceru v přímořském letovisku Rosolina poblíž Benátek. V místních médiích se tehdy psalo, že šlo pravděpodobně o loupež, která se zvrtla. „Obviňují mě z toho, že jsem vrah, že jsem někde někoho umlátil nějakým kladivem, to je přece šílené,“ rozčiluje se jeden z obviněných, Karel Řezníček. Podařilo se mu dát po 22 letech dohromady alibi? Celý příběh zmapovala Marcela Sobotková.

Bylo kolem páté hodiny odpoledne, kdy si hráči airsoftu dávali pauzu mezi hrou. Někdo svačil, někdo kontroloval výzbroj. Všechny ale ze společného hovoru vytrhla rána a následný křik s voláním o pomoc. Jeden z jejich kamarádů se zřítil ze zhruba pětimetrové střechy opuštěné továrny. Zmatek, křik, hysterie. To vše propuklo ve chvíli, kdy se všichni seběhli na místo neštěstí. Jak to dopadlo? Zjišťovala Petra Majerová.

Součástí pořadu je tradičně i glosa. Tentokrát své zamyšlení připojil hudebník Lipo.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované