Hlavní obsah

„Ať žije Putin!“ Restauratér vyhnal Ukrajinky, v recenzích se strhla bitva

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Šéf pařížské restaurace vyhodil dvě Ukrajinky, zatímco křičel: „Ať žije Putin.“ Stovky uživatelů poté napsaly podniku špatné recenze, aby ho poškodily. Naproti tomu se mnoho Rusů snaží restauraci na Googlu vychválit.

Článek

Restaurace Le Cosy Montparnasse se nachází v 15. pařížském obvodu, hned vedle jednoho z hlavních nádraží. Podle italského deníku Corriere della Sera ji navštěvují hlavně lidé z okolí. Mezi nimi v pondělí byla také 50letá Larissa spolu se svou dcerou, se kterou uprchly kvůli ruské invazi z Ukrajiny.

Podle svých slov se ženy jen zeptaly servírky na ceny nápojů s tím, že jsou uprchlíci, a proto nemohou příliš utrácet, píše list. Servírka zavolala manažera restaurace, který obě ženy vyhnal ven a křičel: „Ať žije Putin.“

Ženy situaci natočily na mobilní telefon a poslaly ji místopředsedovi Svazu Ukrajinců Francie Volodymyrovi Kogutyakovi, který video ve středu zveřejnil na sociálních sítích.

Od té doby stovky uživatelů zanechaly na Googlu negativní recenze u stránky podniku s cílem odradit zákazníky a poškodit pověst restaurace. Nyní má z původních 4,3 hvězdičky jen dvě. „Hrozné místo! Velmi nepříjemní majitelé. Nikomu nedoporučuji,“ zní jedno z takových hodnocení.

Existují ale i uživatelé, kteří naopak restauraci za tento incident chválí, podle deníku jde hlavně o Rusy. „Personál je nejlepší a nejpřiměřenější v celé Evropě! Pokud jste opravdu milý člověk, můžete si být jisti, že vás zde vždy přivítají s úsměvem,“ napsal v ruštině jeden uživatel.

Po zveřejnění záběrů se začal manažer bránit. V rozhovoru pro francouzskou BFM TV popsal, že obě ženy použily toalety a pak příliš váhaly, než se rozhodly, že si něco dají.

Manažer tak začal být netrpělivý a z nervozity křičel jméno ruského prezidenta. Po konfrontaci se zveřejněným videem řekl, že se omlouvá. Snažil se rovněž popsat, že slova „Ať žije Putin!“ tak nemyslel, protože „Putin je Rus a on Francouz“.

Reklama

Doporučované