Hlavní obsah

Češi, potřebujeme žebříky a masky, volá Kličko z obléhaného Kyjeva

Rozhovor s kyjevským starostou Vitalijem Kličkem se odehrál přes Skype.Video: Tereza Šídlová, Seznam Zprávy

 

Reklama

EXKLUZIVNĚ: V rozhovoru pro Seznam Zprávy starosta Kyjeva Vitalij Kličko ocenil českou pomoc i návštěvu premiéra Petra Fialy. Obležený Kyjev podle Klička teď potřebuje požární žebříky, ochranné masky a také jednotu spojenců.

Článek

Kyjevský starosta Vitalij Kličko také pro Seznam Zprávy ocenil českou pomoc i cestu premiéra Petra Fialy přímo do srdce Ukrajiny.

„Bylo to velmi důležité a děkujeme za to z hloubi srdce. Návštěva v Kyjevě byla velmi důležitým signálem ukrajinským občanům, že naši přátelé jsou s námi. Jednota je klíč k zastavení války i ke svobodě,“ řekl Kličko k cestě Fialy a jeho polského a slovinského protějšku do Kyjeva.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko poskytl exkluzivní rozhovor Seznam Zprávám. Odehrál se ve čtvrtek dopoledne, 22. den ruské agrese vůči Ukrajině. Redaktoři s ním mluvili přes Skype přímo z ukrajinské metropole.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Rozhovor s kyjevským starostou Vitalijem Kličkem.

„V těchto těžkých časech vidíme, kdo jsou naši opravdoví přátelé,“ dodal na adresu české pomoci.

Bývalý špičkový boxer s přezdívkou „Doktor Železná pěst“ stojí v čele Kyjeva od roku 2014. Během ruské invaze zůstává se svými lidmi ve městě a řídí bezpečnostní i humanitární operace v něm. Obsazení metropole má být hlavním cílem ruské agrese.

„Nyní nejvíce potřebujeme vysokozdvižné požární žebříky, ochranné masky proti kouři, další humanitární pomoc a lékařský materiál,“ žádá zcela konkrétně Kličko své spojence.

Celý rozhovor s Vitalijem Kličkem najdete ještě v průběhu čtvrtka na Seznam Zprávách.

Reklama

Doporučované