Hlavní obsah

Pět dětí zemřelo po nehodě na skákacím hradu v Austrálii

Foto: Profimedia.cz

Snímek z místa incidentu.

Reklama

aktualizováno •

Oslava konce školního roku ve městě Devonport v australské Tasmánii se změnila v tragédii, při které zemřelo pět dětí a další se zranily.

Článek

Australské úřady zprvu potvrdily smrt dvou dívek a dvou chlapců, později ale tragickou bilanci neštěstí zvýšily. Policie večer oznámila, že páté dítě zemřelo v nemocnici. Informovala o tom australská televize ABC.

Mezi oběťmi jsou žáci šesté třídy základní školy, to znamená, že jim mohlo být mezi deseti a dvanácti roky, upřesnila policie. Další děti jsou zraněné. Neštěstí se stalo při školní oslavě konce roku ve městě Devonport ve státě Tasmánie.

Hrad se zvedl do desetimetrové výšky a několik dětí z něj vypadlo. Na místo neštěstí přijel větší počet sanitek a přiletělo několik vrtulníků. Podle ABC policisté zasahující na místě plakali a objímali se s rodiči, kteří se seběhli u školy. Stále ještě nevěděli, zda jejich děti jsou mezi oběťmi neštěstí.

Australský premiér Scott Morrison označil incident za „neuvěřitelně srdcervoucí“. „Malé děti na zábavném dni… a zvrhne se to v takovou strašnou tragédii. A ještě v tuto roční dobu, to vám zlomí srdce,“ řekl.

Jak připomněla britská BBC, podobný incident se stal v roce 2019 i v Číně. Tehdy v důsledku poryvu větru, který zvedl do vzduchu nafukovací hrad, zemřely dvě děti a dalších dvacet se zranilo.

Reklama

Doporučované