Hlavní obsah

Další podivná smrt ruského manažera. Vypadl z lodi

Foto: Eugene Deshko, Shutterstock.com

Kutr v Severním moři. Ilustrační snímek.

Reklama

Korporace pro rozvoj Dálného východu a Arktidy pro letecké aktivity v pondělí informovala o náhlém úmrtí jednoho z vrcholných manažerů. Při plavbě lodí vypadl v plné rychlosti do moře.

Článek

Výkonný ředitel Korporace pro rozvoj Dálného východu a Arktidy pro letecké aktivity (KRDV) Ivan Pečorin zahynul poblíž Ruského ostrova ve Vladivostoku. O incidentu informovalo tiskové oddělení KRDV.

Podle tiskové agentury Deita vypadl Pečorin 10. září večer v plné rychlosti z lodi. Výzva o pomoc při pátrání byla vyslána všem plavidlům, která byla poblíž. Jeho ostatky se následně podařilo najít.

Tajemná smrt ruských oligarchů

Byli nesmírně movití. Mocní. Krveprolití, které Kreml rozpoutal na Ukrajině, přecházeli mlčky. Nikdo je nepočítal mezi kritiky Putinova režimu.

„Smrt Ivana je nenapravitelnou ztrátou pro přátele a kolegy, velkou ztrátou pro korporaci. Rodině a přátelům vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ uvedla KRDV v prohlášení.

Podle serveru Kommersant se nejedná o jedinou smrt vysoce postaveného manažera KRDV. Letos v únoru zemřel na mozkovou mrtvici generální ředitel společnosti Igor Nosov. Podle kremelského ekonomického deníku RBC Nosov onemocněl po schůzce, kde se dozvěděl, že je z práce vyhozený. Krátce na to ve věku 43 let zemřel.

Společnost KRDV se zaměřuje na asistování v podnikání v regionech Dálného východu a Arktidě, podporuje investory a zaměřuje se na budování infrastruktury, uvádí korporátní web.

Reklama

Související témata:

Doporučované