Hlavní obsah

Další útok v řadě. V ruské rafinerii opět hořelo, Kyjev chystá ofenzivu

Foto: Profimedia.cz

Požár v ruské rafinerii Ilskij po prvním úderu dronem.

Reklama

V ruském Krasnodarském kraji způsobil v noci na dnešek dronový útok požár v ropné rafinerii v obci Ilskij, informuje agentura TASS. Zpráva, která vyšla ve čtvrtek, se může v pátek beze změny opakovat znovu.

Článek

Rafinerie Ilskij se totiž v pátek ráno stala cílem dalšího útoku dronu, po kterém vypukl v zařízení požár na ploše asi 60 metrů čtverečních. Oheň už se podařilo zlikvidovat.

Zaměstnanci rafinerie se evakuovali a podle předběžných informací ruské státní agentury se nikdo nezranil.

O den dřív na rafinérii zaútočilo několik dronů. Nejméně jeden zasáhl zásobník s ropou, který poté začal hořet. Požár byl tehdy rozsáhlejší než ten aktuální, páteční.

Útoky dronů a sabotáže v Rusku přibývají

V posledních dnech hlásí ruská strana zvýšený počet dronových útoků na průmyslové cíle. Potvrzeno je také několik sabotážních akcí proti ruské infrastruktuře.

Zprávy o útocích bezpilotních letounů na různé ruské cíle přicházely i v minulých dnech. Ve čtvrtek měl dron explodovat v ropném závodě v Novošachtinsku v Rostovském kraji na jihozápadě Ruska.

Záběry pátečního požáru v rafinerii Ilskij:

Tento týden už po zásahu dronem hořelo ve skladu s ropnými produkty v obci Volna v ruském Krasnodarském kraji a v sobotu vzplál zásobník s palivem v Sevastopolu. Došlo také k několika incidentů s vykolejením ruských nákladních vlaků.

Ukrajinská armáda zdůrazňuje, že narušení zásobovacího řetězce ruské armády je součástí příprav na ukrajinskou protiofenzivu. K žádnému z těchto úderů se ale Kyjev nepřihlásil.

Reklama

Doporučované