Hlavní obsah

Dvě stě zatčených v Nizozemsku. Hořela auta, po policii házeli pyrotechniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči hasí auto zapálené během silvestrovské noci v obci Maasdriel na východě Nizozemska.

Reklama

Výtržníci v Nizozemsku o silvestrovské noci napadali i hasiče, kteří se snažili uhasit zapálená auta.

Článek

O silvestrovské noci bylo v Nizozemsku zatčeno více než 200 lidí, kteří se zapojili do nepokojů, při nichž byly zraněny desítky policistů. Oznámila to podle agentury Reuters tamní policie.

V několika městech lidé napadli policisty pyrotechnikou a kameny. Policejní mluvčí proto pro televizní stanici NOS mluvil o noci plné vážných incidentů a „nepřijatelného“ násilí.

Policie v Rotterdamu uvedla, že zde bylo zapáleno více než 100 automobilů a dalších vozidel, zatímco v Amsterodamu, Haagu a dalších městech bylo zapotřebí pořádkových jednotek, aby rozehnaly rozvášněné davy.

Po celé zemi byli nasazeni také těžkooděnci, aby pomohli hasičům, kteří čelili útokům zábavní pyrotechnikou, když se snažili uhasit četné požáry.

Ve městě Haarlem zemřel na následky zranění, která utrpěl při incidentu se zábavní pyrotechnikou krátce před nedělní půlnocí, devatenáctiletý muž, uvedla policie.

Násilnosti v noci hlásilo i Německo.

Reklama

Související témata:

Doporučované