Hlavní obsah

Eva Pavlová dorazila do Kyjeva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

První dáma Eva Pavlová.

Reklama

Eva Pavlová přijela ve středu ráno do Kyjeva na summit prvních dam a pánů, který pořádá manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská. Při jejím příjezdu zněl ukrajinským hlavním městem letecký poplach.

Článek

Manželka českého prezidenta Eva Pavlová přijela do Kyjeva na summit prvních dam a pánů, který hostí choť ukrajinského prezidenta Olena Zelenská. Informoval o tom zpravodaj Českého rozhlasu Martin Dorazín na sociální sítí X, dříve Twitter.

Pavlová do Kyjeva přicestovala vlakem za zvuku leteckého poplachu, jen krátce předtím ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila několik ruských raket. Útok nezpůsobil podle kyjevských úřadů žádné škody.

Summit prvních dam a gentlemanů se dnes v Kyjevě bude konat již potřetí. Tentokrát se budou partneři hlav států věnovat duševnímu zdraví.

„Jsem hrdá na to, že Ukrajina iniciovala tento formát, který se každým rokem rozrůstá a stává se něčím větším a důležitějším,“ uvedla Olena Zelenská v předvečer akce.

Reklama

Související témata:

Doporučované