Hlavní obsah

Francie řeší sexuální skandál. Senátor měl ve svém domě omámit poslankyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Joël Guerriau.

Reklama

Francouzský senátor Joël Guerriau je podezřelý z toho, že „podal osobě bez jejího vědomí látku, která mohla snížit její soudnost nebo sebeovládání, aby se dopustil znásilnění nebo sexuálního útoku“, uvedla prokuratura.

Článek

Francouzská policie zatkla senátora Joëla Guerriau kvůli podezření, že omámil drogami poslankyni parlamentu s úmyslem ji znásilnit nebo sexuálně napadnout, informovala agentura AFP.

Francouzská prokuratura sdělila agentuře, že Guerriau byl vyslýchán kvůli „podání látky, která by mohla změnit soudnost nebo ovládání a jednání osoby, za účelem znásilnění nebo sexuálního napadení, a to proti jejímu vědomí“.

K incidentu mělo dojít podle stanice France Info v úterý večer. V domě šestašedesátiletého politika policie při prohlídce našla extázi.

Agentura AFP uvedla, že žena, která podala stížnost na policii, je členkou dolní komory parlamentu, Národního shromáždění. Její jméno nicméně nebylo uvedeno a prokuratura o ní neposkytla žádné informace.

Ženě se údajně udělalo špatně poté, co se v Guerriauově domě napila ze sklenice. Prokuratura podle deníku Le Monde uvedla, že lékařské testy u ženy odhalily přítomnost extáze.

Francie ve varu

Přečtěte si komentář k silou schválené francouzské penzijní reformě:

Guerriau, povoláním bankéř, byl do Nejvyššího shromáždění zvolen v roce 2011. Zastává funkci tajemníka Senátu a místopředsedy výboru pro zahraniční věci, obranu a ozbrojené síly. Je členem strany Horizonty bývalého premiéra Edouarda Philippa.

Ministr životního prostředí Christophe Bechu, vůdčí osobnost strany Horizonty, v pátek řekl televizní stanici France Inter, že Guerriau „samozřejmě nebude moci zůstat, pokud budou existovat sebemenší pochybnosti“ o jeho vině. Šéfové strany se sejdou v sobotu brzy ráno, kde budou incident řešit.

Politikův právník Rémi-Pierre Drai odsoudil zveřejněné zprávy v médiích. „Události, které se staly, jsou daleko od neslušného výkladu, který lze vyvodit z prvních článků v médiích,“ řekl AFP.

Drai vyjádřil své rozhořčení nad tím, že se ve francouzských médiích objevily prvky vyšetřování, a uvedl, že „z úcty“ ke svému klientovi a ženě, která podala stížnost, nebude k případu poskytovat žádné informace.

Reklama

Související témata:

Doporučované