Hlavní obsah

Gaza v noci zažila těžké boje. Izrael zaútočil i na cíle v Sýrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Anas-Mohammed, Shutterstock.com

Od pátečního obnovení bojů po sedmidenním příměří zemřelo podle činitelů v Gaze 184 lidí a dalších nejméně 589 utrpělo zranění.

Reklama

Těžká noc pro Gazu. Izraelská armáda se soustředí na oblast měst Gaza na severu Pásma a Chán Júnis na jihu, kam v posledních týdnech přesídlilo veliké množství Palestinců. Izrael zaútočil i na cíle v Sýrii.

Článek

Z Pásma Gazy jsou v noci na dnešek hlášeny těžké boje. Zaměřují se na oblast měst Gaza na severu a Chán Júnis na jihu tohoto úzkého pobřežního pásma, informoval server deníku The Times of Israel.

Na Chán Júnis se podle izraelské televize Channel 12 armáda soustředí kvůli informacím, že by zde mohli být někteří z vedoucích představitelů hnutí Hamás.

Právě sem ale v posledních týdnech i kvůli opakovaným výzvám Izraele zamířilo velké množství Palestinců, kteří se tak chtěli vyhnout bojům na severu pásma. V Gaze žije na území menším než Praha 2,3 milionu Palestinců, z nichž kolem dvou třetin muselo opustit své domovy. Přes 15 000 jich přišlo o život.

Izrael dle agentury Reuters a odvoláním na Damašek zaútočil i na cíle v Sýrii. Při leteckém útoku na cíle v Sýrii se podle státní agentury SANA Izrael zaměřil na příměstské oblasti Damašku. Hlášeny jsou zatím jen materiální škody.

Od pátečního obnovení bojů po sedmidenním příměří zemřelo podle činitelů v Gaze 184 lidí a dalších nejméně 589 utrpělo zranění.

Reklama

Doporučované