Hlavní obsah

Hráči válečných počítačových her podpoří nákup sanitek pro Ukrajinu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Firma, jež například vyrábí počítačovou hru World of Tanks, se rozhodla vytvořit projekt, skrze který si hráči mohou zakoupit ve hře prémiový obsah ve formě virtuálního vybavení. Všechen výdělek následně poputuje na Ukrajinu.

Článek

Firma Wargaming, která je známá například hrami World of Tanks, má jedno ze svých studií v Kyjevě, které i přes válku na Ukrajině dále funguje a produkuje nové hry. Právě i z toho důvodu se rozhodla založit iniciativu WargamingUnited. Informovala o tom na svých stránkách.

Charitativní projekt se zakládá na tom, že v každé ze šesti her budou speciální balíčky s ukrajinskou tematikou a prvky pro přizpůsobení vytvořené umělci ze studia Wargaming Kyjev. Hráči tak mohou získat prémiový obsah a zároveň pomoc Ukrajině.

Z každého zakoupeného balíčku WargamingUnited má společnost v plánu 100 % výdělku věnovat prostřednictvím United24. Jde o oficiální fundraisingovou platformu Ukrajiny na nákup sanitek typu C. Jsou to vysoce specializovaná vozidla vybavená nezbytnými defibrilátory, monitory srdeční činnosti, kyslíkovými cisternami a zařízeními pro umělou plicní ventilaci, která jsou potřebná k udržení zraněných při životě, dokud se nedostanou na operační sál. Každá financovaná sanitka pomůže zachránit stovky životů.

Balíčky se mají týkat her World of Tanks, World of Tanks Blitz, World of Tanks Modern Armor, World of Warships, World of Warships: a World of Warplanes. Projekt potrvá od 18. října do 1. listopadu.

V uplynulém roce a půl společnost Wargaming přispívala na dary na pomoc ukrajinským civilistům, na lékařskou pomoc a vybavení během prvního týdne války a později podpořili i oběti katastrofy spojené s Kachovskou přehradou.

Reklama

Doporučované