Hlavní obsah

Lidé si na sítích utahují z „osamělého“ tanku na Rudém náměstí

Bez komentáře: Mocná ruská armáda se během přehlídky zmohla jen na jediný historický tank. Na sítích k tomu kolují humorná videa.Video: twitter/DefenceU

 

Reklama

Stařičký tank T-34, který vzbudil nejvíce pozornosti během tradiční vojenské přehlídky ke Dni vítězství na Rudém náměstí v Moskvě, je vděčným terčem vtipů na sociálních sítích.

Článek

Oficiální twitterový účet ukrajinského ministerstva obrany zveřejnil „vlastní“ záběry z letošních oslav konce 2. světové války v Moskvě.

Ukrajinskou generalitu zaujalo, že namísto obvyklé opulentní přehlídky vojenské techniky letos na Rudém náměstí defiloval jediný tank. Ještě k tom stařičký stroj, který se začal vyrábět během druhé světové války.

Kromě těchto informací ve videu zazní hit „All by Myself“ amerického zpěváka a skladatele Erica Carmena vydaný v roce 1975 – v notoricky známém refrénu se zpívá o samotě a touze už nebýt sám.

Osamělého tanku se dotýká i jiné video, které po kremelských oslavách „trenduje“ na sítích. Zachycuje nakládání T-34 na valník a jeho následné převrácení na silnici. Účet Darth Putin záběry opatřil poznámkou, že se tank dozvěděl, že bude poslán na Ukrajinu, a tak raději předstírá, že je mrtvý. (Záběry nepocházejí z úterní přehlídky, nýbrž z roku 2018 z Kursku.)

Jiné parodické video navěsilo na přehlídkový tank nejrůznější předměty odkazují na rabovaní ruských vojáků na Ukrajině. Novináři opakovaně doložili, že okupační vojáci kradou prakticky všechno, co jim padne do rukou, ukradené věci následně odesílají domů.

Pro pořádek dodáváme, že nejde o autentické video. Což lze poznat i díky tomu, že po Rudém náměstí jede modernější tank než zmiňovaný jediný tank přehlídky T-34.

Vtipně zareagovala na oslavy i estonská Narva – město, které od Ruska a jeho města Ivangorod dělí pouze řeka. Na ruském břehu přenášeli na obřích televizích vojenskou přehlídku z Moskvy. Estonci kontrovali billboardem, který označoval Vladimira Putina za válečného zločince. Ruská strana marně požadovala, aby plakát byl odstraněn.

Reklama

Doporučované