Hlavní obsah

Britský král Karel III. příští týden podstoupí operaci

Foto: The Royal Family Channel

Britský král Karel III.

Reklama

Hlavu britské královské rodiny Karla III. čeká operace zvětšené prostaty. Veřejná vystoupení 75letého krále budou na krátkou dobu rekonvalescence odložena, uvedl Buckinghamský palác podle BBC.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Britská BBC oznámila, že britský král Karel III. v příštím týdnu podstoupí operaci zvětšené prostaty. Buckinghamský palác uvedl, že jde o „nápravný zákrok“. „Stejně jako tisíce mužů každý rok vyhledal král léčbu zvětšené prostaty,“ uvádí se v prohlášení.

„Stav Jeho Veličenstva je nezhoubný a příští týden se dostaví do nemocnice k nápravnému zákroku. Královy veřejné závazky budou odloženy na krátkou dobu rekonvalescence,“ doplnil Buckinghamský palác.

Podle webových stránek NHS je benigní zvětšení nebo také hyperplazie prostaty u mužů starších 50 let běžné a obvykle se nejedná o závažný problém. Může ale být značně nepříjemný. Zvětšená prostata vyvíjí tlak na močovou trubici a působí potíže s močením. Podle webu Yale Medicine se s touto zdravotní komplikací potýká přibližně 80 procent mužů starších 70 let.

Mezitím se v londýnské nemocnici po blíže neupřesněné operaci v oblasti břicha zotavuje britská princezna Kate. Rovněž ve středu to oznámil její tým z Kensingtonského paláce.

Reklama

Doporučované