Hlavní obsah

Meghan a velký návrat? Může chystat vyřizování účtů i vstup do politiky

Foto: ComposedPix, Shutterstock.com

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu Harry a Meghan na archivním snímku.

Reklama

Vévodkyně Meghan by se mohla pustit do sepisování memoárů nebo se vrátit k herectví či dokonce rozjet politickou kariéru, píše deník The Times. Pozorovatelé královské rodiny spekulují o tom, proč se stáhla do ústraní a co chystá.

Článek

Doby, kdy jméno vévodkyně ze Sussexu plnilo novinové titulky, jsou tytam. Britská média spekulují, proč o sobě manželka prince Harryho, známá pod dívčím jménem Meghan Markleová, nedávala v uplynulém roce příliš vědět, a odhadují, jaké další kroky chystá.

Deník The Times upozorňuje, že se v poslední době vyrojila řada teorií, které se snaží vysvětlit, proč se vévodkyně Meghan drží v ústraní.

Zaprvé je podle něj třeba zdůraznit, že vévodkyni ze Sussexu zaměstnává péče o děti - čtyřletého Archieho a dvouletou Lilibet. „Být mámou je pro mě v životě nejdůležitější,“ uvedla v loňském roce Meghan a o tom, že je starostlivou matkou, nepochybují ani její nejostřejší kritici.

Jednou z verzí je, že si vévodkyně ze Sussexu jednoduše dává pauzu od veřejného života, kvůli kterému se často stávala terčem kritiky, a s princem Harrym si užívají peněz vydělaných díky dokumentu pro streamovací platformu Netflix a knižním memoárům Spare (více o nich zde).

Další skupina podle Timesů tvrdí, že se Meghan snaží šetřit energii na právní bitvu se svou nevlastní sestrou. Samantha Markleová se ve středu už poněkolikáté objeví před soudem na Floridě, aby se pokusila zažalovat Meghan za výroky, které vévodkyně pronesla v dokumentu od Netflixu a v rozhovoru s Oprah Winfreyovou.

O dokumentu Harry a Meghan

Šestidílný dokument o Harrym a Meghan se po týdnu vrátil s druhou, poslední várkou dílů. První polovina série nepřinesla třaskavá odhalení či nové drby, ve druhé se ale diváci dozvídají více třeba o propojení monarchie a médií.

Za odmlkou by mohla stát také „Meghanesance“, tedy jakýsi pokus o rozsáhlou proměnu Meghanina stylu, spekulují britská média. Deník Telegraph v září predikoval, že vévodkyně chystá „nový velký komerční projekt“ i návrat na Instagram, kde by si mohla vydělávat nemalé částky.

„Právě teď prochází velkou proměnou své osobní značky,“ domnívá se Stacy Jonesová, zakladatelka marketingové agentury Hollywood Branded se sídlem v Los Angeles. „Její příběh se opravdu točí spíše kolem viktimizace (poškozování jedince, který se stal obětí trestného činu, pozn. red.). Krouží kolem rasy. Krouží kolem ‚chudáci Meghan Markleová a Harry‘, a to není základ, na kterém můžete budovat značku,“ dodává.

Podle britského spisovatele a novináře Toma Bowera je možné, že se do budoucna Meghan Markleová pustí do sepisování pamětí, ve kterých se pokusí odvyprávět svůj příběh. „Bude to Meghanina pravda. Najdou se pro ni čtenáři, protože si v ní nepochybně bude ze svého úhlu pohledu vyřizovat nějaké nevyřízené účty,“ říká pro The Times Bower, autor knihy Pomsta: Harry, Meghan a válka mezi Windsdory.

Zahraniční pozorovatelé podle britského deníku také odhadují, že by se mohla Meghan brzy vrátit k herecké kariéře, jelikož v dubnu podepsala smlouvu s talentovou agenturou William Morris Endeavor. Spekuluje se také o tom, že by se mohla do budoucna dát na politickou dráhu.

„Jsem si jistý, že v dlouhodobém horizontu doufá, že získá nějakou demokratickou nominaci,“ uvádí Bower. „Na Meghan je vidět, že na sobě tvrdě pracuje. Není to žádný lenoch a má obrovské ambice,“ dodává.

Reklama

Doporučované