Hlavní obsah

Královská rodina zveřejnila první snímek Kate po operaci břicha

Foto: twitter.com/KensingtonRoyal

Catherine, princezna z Walesu, s dětmi.

Reklama

Tým prince a princezny z Walesu v Kensingtonském paláci zveřejnil první oficiální fotografii Kate od její lednové operace břicha. Patrně ve snaze ukončit spekulace, zda její zmizení z veřejného života neznamená vážnou nemoc.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Je to prostý snímek, jehož autorem je budoucí britský panovník, princ William.

Zachycuje jeho choť Catherine obklopenou jejich dětmi: Nejstarší George drží mámu kolem ramen, po své levé ruce má prostřední Charlotte a napravo stojí nejmladší Louis.

Fotografii doprovází přání ke Dni matek spolu s poděkováním princezny za „nepřetržitou podporu veřejnosti“.

A veřejnost dávala v uplynulých týdnech opakovaně najevo, že má o dvaačtyřicetiletou Kate starost. V lednu podstoupila „plánovanou operaci břicha“, v nemocnici strávila třináct dní. Její tým v Kensingtonském paláci poté oznámil, že ji čeká delší rekonvalescence v pohodlí domova. A že se k veřejným povinnostem nevrátí dříve než po Velikonocích, připomíná BBC.

Jenže čím déle se Catherine neobjevila na veřejnosti, tím víc houstly spekulace o závažnosti nemoci, ze které se zotavuje.

Nadto: Minimum veřejně dostupných informací o její operaci vyvolalo pochybnosti o tom, jestli královská rodina o jejím stavu říká pravdu. Těmto teoriím napomohlo, že krále Karla III. od oznámení, že se léčí s rakovinou, mohli lidé zahlédnout několikrát.

Aféra Kate

Plastika, kóma i podezření, že je Banksy. Internet plní konspirační teorie vysvětlující dlouhodobou nepřítomnost princezny z Walesu. Na veřejnosti se neobjevuje od prosince, palác informoval, že má zdravotní potíže.

Jak už jsme popsali, pravdu usilovně „hledali“ uživatelé sociálních sítí. V hlubinách internetu vzniklo nepřeberné množství konspiračních teorií, z nichž některé spekulují o tom, že princezna po operaci upadla do kómatu, zatímco jiné nabízejí scénář, ve kterém si jen špatně ustřihla ofinu a nyní v ústraní čeká, až doroste.

Někteří uživatelé se ale dále podivují třeba i nad tím, proč britský bulvár najednou tolik respektuje soukromí veřejně známé osobnosti, což zpravidla nemívá ve zvyku.

„Drobeček“ o tom, jak se Kate daří, nicméně upustil Gary Goldsmith, mladší bratr Kateiny matky Carole Middleton. Muž, který je považován tak trochu za černou ovci rodiny, se rozhodl zúčastnit aktuální řady britské reality show Celebrity Big Brother.

Během rozhovoru v rámci pořadu se nechal slyšet, že se princezně dostává „nejlepší péče na světě“, citoval jej časopis Newsweek.

Strýc budoucí královny odmítl říci cokoli konkrétního. „Protože o tom nechce mluvit… poslední věc, kterou bych já udělal, je … existuje jakýsi kodex etikety… No zkrátka, pokud řeknou podrobnosti, tak je okomentuji,“ udržel informační embargo.

Na otázku, zda je to s princeznou vážné, pak dodal: „No, mluvil jsem s její mámou, mou sestrou… dostává se jí té nejlepší péče na světě. Rodina udělala jen to, že kolem ní vytvořila ‚vozovou hradbu‘ a stará se o ni, to je teď na prvním místě. Podle vydaného prohlášení se s ní uvidíme o Velikonocích.“

Reklama

Doporučované