Hlavní obsah

Medvěd honil v Nízkých Tatrách dva lidi, ženu našli mrtvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

aktualizováno •

V pátek večer obdržela policie tísňové volání s tím, že na území Demänovské doliny v Nízkých Tatrách honí medvěd dvě osoby.

Článek

Mrtvou ženu našla v pátek v podvečer slovenská policie na západní straně Demänovské doliny v Nízkých Tatrách nedlouho poté, co obdržela hlášení, že v oblasti pronásleduje dva lidi medvěd. Napsal to server listu Sme.

„Na místo jsme okamžitě vyslali policejní hlídky a uskutečnili nezbytné úkony k jejich vypátrání. K pátrání byla přivolána také horská služba. Muž byl nalezen v pořádku, ale žena byla nalezena bez známek života,“ uvedla policie.

Jednatřicetiletou ženu nalezli záchranáři bez známek života ve žlebu. Vše nasvědčuje tomu, že ke smrtelnému zranění došlo při pádu z přibližně 150 metrů, informují slovenské Noviny.

Běloruský pár turistů narazil krátce po 17. hodině na medvěda, muž se rozeběhl na jednu stranu a následně volal na tísňovou linku. „Muž se rozběhl vpravo a medvěd pronásledoval jeho přítelkyni,“ citují Noviny zástupce náčelníka HZS Nízké Tatry Jakuba Filipka.

Mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Žilině Zuzana Šefčíková uvedla, že vyšetřující soudní lékař určil jako příčinu smrti selhání centrální nervové soustavy způsobené pádem z výšky s následným fatálním poraněním hlavy, píšou Noviny.

Záchranář HZS Nízke Tatry Jaromír Holuša pro Noviny uvedl, že terén se strmými srázy, na kterém se turisté pohybovali, byl neznačený a pro turistiku nevhodný.

Reklama

Doporučované