Hlavní obsah

Na německých dálnicích uvázly stovky aut, v Česku se převrátil kamion

Foto: Frederic Legrand - COMEO, Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

aktualizováno •

Podle německých meteorologů bude hodně sněžit i dnes. Lidem se doporučuje mít na cestu dostatek pohonných hmot, ale také teplé oblečení, deky, potraviny a pití.

Článek

Kvůli sněhu a náledí uvázly v noci na dnešek na některých německých dálnicích stovky aut. Informuje o tom dnes agentura DPA, podle níž uvězněné cestující na některých místech záchranáři zásobovali dekami a teplými nápoji. Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem kvůli počasí druhý den po sobě ruší stovky letů. Podle mluvčí neodletí 300 z tisícovky spojů, včetně některých s ČR.

Ledovka komplikovala dopravu také v Česku. Na dálnici D7 u Postoloprt na Lounsku směrem na Chomutov se v noci převrátil kamion, řidič jízdu nepřizpůsobil počasí. Překládka nákladu se zřejmě protáhne do dopoledne. Na sociální síti X to dnes ráno uvedla policie.

Komplikace na německých dálnicích jsou hlášeny především z Porýní-Falce a Hesenska, v jehož východní části se tvořily mnohakilometrové kolony aut. Dálnice A4, A5 a A7 tam zablokovaly kamiony, které byly buď napříč dopravními tepnami, nebo nebyly na zledovatělém povrchu schopné vyjet do kopce. V Porýní-Falci podle policejních odhadů dlouhé zácpy na dálnici A3 postihly na 2000 lidí.

Řidiče, kteří se vydávají na cesty dnes, němečtí meteorologové vyzvali, aby s sebou měli dostatek pohonných hmot, ale také teplé oblečení, deky, potraviny a pití. Znovu se očekává sněžení.

Reklama

Doporučované