Hlavní obsah

Nechtěl se registrovat jako delikvent. Americký veterán raději vstoupil do ruské armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Veterán amerického letectva, který je obviněn z držení sexuálně explicitních snímků nezletilé dívky, údajně vstoupil do ruské armády. Na zveřejněném videu je vidět, jak podepisuje dokumenty ve vojenské odvodní kanceláři na Sibiři.

Článek

Bývalý zastupitel malého města v Massachusetts a veterán amerického letectva Wilmer Puello-Mota, který se měl začátkem ledna přiznat v případu „držení sexuálně explicitních snímků dítěte“, se podle prokuratury k soudu nedostavil. Minulý týden se ale objevil na videu z Ruska, ve kterém vyjadřuje podporu této zemi ve válce proti Ukrajině, píše agentura Associated Press (AP).

Podle prokuratury nastoupil obviněný dva dny před konáním soudu na let z Washingtonu do tureckého Istanbulu. Jeho právník John M. Cicilline mu měl podle deníku Boston Globe den před soudem telefonovat.

„Myslel jsem, že si dělá legraci,“ komentoval oznámení o vstupu do armády Cicilline a pro AP dodal, že 28letý zastupitel plánoval kariéru v politice, v tom mu ale měla podle něj kauza zabránit.

„Jsem si jistý, že vstoupil do ruské armády, protože se nechtěl registrovat jako sexuální delikvent,“ cituje AP komentář právního zástupce.

Puello-Mota sloužil podle AP v americkém letectvu a v roce 2015 byl ve svých 19 letech vyslán do Afghánistánu. Později působil u 104. stíhacího křídla Massachusettské národní letecké gardy jako letec bezpečnostních sil.

V roce 2020 byl zatčen poté, co telefonicky nahlásil krádež zbraně a policie v jeho telefonu našla nahé fotografie sedmnáctileté dívky. Následně byl obviněn z „držení sexuálně explicitních snímků dítěte“ a později také z pokusu o klamání státních zástupců v tomto případu. Cicilline pro list Globe uvedl, že se dohodl na přiznání viny ve všech bodech obžaloby výměnou za osmnáctiměsíční trest odnětí svobody, dodává AP.

Reklama

Doporučované