Hlavní obsah

Někdejší světová jednička je těhotná, na kurty se chce vrátit příští rok

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Tenistka Naomi Ósaka na letních olympijských hrách v Tokiu.

Reklama

Čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósaka oznámila, že je těhotná. Před několika dny zrušila účast na letošním Australian Open, které v minulosti dvakrát vyhrála.

Článek

Bývalá tenisová světová jednička Naomi Ósaka před několika dny oznámila, že se nezúčastní letošního Australian Open. Nyní přišla pětadvacetiletá sportovkyně s vysvětlením a oznámila těhotenství. „Rok 2023 bude pro mě plný lekcí,“ uvedla podle stanice BBC Ósaka s tím, že doufá v návrat k tenisu v příštím roce.

„Jedna věc, na kterou se těším, je, že se moje dítě bude dívat na některý z mých zápasů a někomu řekne: ‚To je moje máma‘,“ napsala v prohlášení na twitteru.

Dvojnásobná vítězka US Open naposledy hrála soutěžní zápas ve svém domácím Tokiu. Ósaka zde sice vyhrála svůj úvodní zápas proti Darje Savilleové, před utkáním v druhém kole ovšem musela odstoupit kvůli zdravotním potížím.

Aktuálně 42. hráčka žebříčku WTA, která v Melbourne vyhrála dvakrát, je poslední z řady nedávných šampionek Australian Open, která oznámila pauzu od tenisu kvůli mateřství.

Ashleigh Bartyová, loňská vítězka turnaje, v březnu ukončila kariéru a minulý týden oznámila, že je těhotná. Caroline Wozniacká, šampionka z roku 2018, přivítala v říjnu druhé dítě s manželem Davidem Leem, připomněl deník The Guardian. Dlouhodobá světová jednička Serena Williamsová si v roce 2017 vzala pauzu kvůli porodu a vrátila se ještě téhož roku. V tenisu pokračovala až do roku 2022, kdy ukončila kariéru.

Po odstoupení z French Open v roce 2021 Ósaka promluvila o tom, že od zisku průlomového titulu na US Open 2018 trpěla dlouhými záchvaty deprese.

Tenistka se následně opakovaně a otevřeně k duševnímu zdraví vyjadřovala. „Nemyslím si, že v životě existuje dokonale správná cesta, ale vždycky jsem cítila, že pokud jdete dopředu s dobrými úmysly, nakonec si cestu najdete,“ napsala ve středu.

Reklama

Doporučované