Hlavní obsah

Německá prokuratura obvinila důstojníka ze špionáže pro Rusko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Anelo, Shutterstock.com

Německý důstojník byl obviněn ze špionáže pro Rusko. Ilustrační obrázek.

Reklama

Německo, které je jedním z největších dodavatelů vojenské techniky na Ukrajinu, je hlavním cílem ruských špionážních operací. Tamní prokuratura v úterý obvinila důstojníka, že se na ruské úřady obracel z vlastní iniciativy.

Článek

Německá prokuratura obvinila důstojníka agentury pro vojenské zakázky z pokusů o předání tajných informací ruské rozvědce. Uvedla to podle agentury Reuters v úterním prohlášení.

Německý občan, kterého prokuratura označila pouze jako Thomase H., je od srpna ve vazbě. Je obviněn z toho, že se od května loňského roku z vlastní iniciativy opakovaně obracel na ruský konzulát v Bonnu a velvyslanectví v Berlíně s nabídkou spolupráce.

Thomas H. byl zatčen v Koblenci v sídle agentury pro veřejné zakázky a policisté prohledali jeho domov a pracoviště. Povaha informací, které se pokusil předat Moskvě, nebyla upřesněna.

Německo, které je jedním z největších dodavatelů vojenské techniky na Ukrajinu, je hlavním cílem ruských špionážních operací, jež od ruské invaze na Ukrajinu v roce 2022 nabývají na rozsahu, upozorňují úřady.

Reklama

Doporučované