Hlavní obsah

Nepokoje na pařížském předměstí: Devět zatčených po útoku na policejní stanici

Foto: Shutterstock.com

Ke střetům došlo po smrti mladíka, který minulý týden nezastavil na pokyn policie svou motorku. Ilustrační fotografie.

Reklama

Otázky bezpečnosti jsou pro Francii před blížící se olympiádou klíčové. Po střetech mezi mladými lidmi a policií v neděli večer bylo zatčeno devět lidí.

Článek

Po útoku na policejní stanici na pařížském předměstí La Courneuve, který se odehrál v neděli pozdě večer po střetech mezi mladými lidmi a policejními silami, bylo zatčeno devět osob. Informaci přinesla agentura Reuters s odkazem na šéfa pařížské policie.

Ke střetům došlo po smrti mladíka, který minulý týden nezastavil svou motorku poté, co mu to policie nařídila. „Došlo k devíti zatčením, což není zanedbatelné,“ řekl v pondělí Laurent Nunez televizi TF1. „Policejní posily rychle obnovily pořádek a bezpečnost,“ dodal. Další okolnosti případu zatím nebyly zveřejněny.

Otázky bezpečnosti jsou pro francouzské úřady mimořádně důležité a jsou velkým tématem s ohledem na blížící se olympijské hry v metropoli země. Některá místa pro pařížskou olympiádu byla poničena během nepokojů v létě 2023, které vyvolalo smrtelné postřelení teenagera severoafrického původu policií.

Reklama

Doporučované