Hlavní obsah

Po ruských nočních útocích Ukrajina hlásí škody z Charkova nebo Záporoží

Foto: Ray Baseley, Roman Havelka, Seznam Zprávy

Na Charkov Rusko útočí od samého začátku agrese na Ukrajině. Ilustrační fotografie.

Reklama

Rusko v noci na čtvrtek opět útočilo raketami a drony na rozsáhlé ukrajinské území. Ukrajina hlásí škody na civilní a dopravní infrastruktuře a několik zraněných.

Článek

Po dalších raketových a dronových útocích, které v noci na dnešek proti Ukrajině podniklo Rusko, jsou hlášeny škody z Charkova nebo Záporoží. Ukrajinské letectvo uvedlo, že ruská armáda k nim použila několik raket různých typů a 28 dronů typu Šáhed. Protiletecká obrana napadené země podle úřadů 26 bezpilotních letounů sestřelila.

Charkovská oblastní prokuratura podle telegramového kanálu RBK-Ukrajina informovala, že po nočním ruském dronovém útoku jsou poškozeny objekty civilní infrastruktury. Jde o restauraci, obchod a kanceláře. V okolních obytných domech jsou vyražená okna. Nikomu se nic nestalo.

V Záporožské oblasti se terčem útoku stala blíže neurčená dopravní infrastruktura. Jednu z obytných čtvrtí v Záporoží zasáhly trosky sestřeleného dronu, v důsledku čehož vznikl požár. Dva lidé jsou zraněni.

Na Oděsu dnes ráno ruská armáda zaútočila raketami, podle šéfa oblasti Oleha Kipera nejsou informace o tom, že by se někomu něco stalo. Už v noci na dnešek Rusové odpálili proti Oděské oblasti z Černého moře několik raket, ale podle jižního velitelství ukrajinské armády už nad mořem „ztratily bojovou schopnost“.

Šéf správy Chersonské oblasti Oleksandr Prokudin ve středu večer na svém telegramovém kanálu informoval, že ve vesnici Červonyj Majak jednoho muže zabila a druhého vážně zranila ruská mina. Vyzval lidi, aby nechodili na místa, která ještě nevyčistili odborníci na zneškodňování min, a aby nesahali na podezřelé předměty.

Reklama

Doporučované