Hlavní obsah

Při výbuchu auta v Moskvě byl zraněn zběh z ukrajinské tajné služby, píše TASS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: SBU

Ukrajinská SBU, ilustrační fotografie

Reklama

Ruská média v pátek informovala o výbuchu automobilu na severu Moskvy. Explodovalo v momentě, kdy jeho řidič, bývalý důstojník ukrajinské tajné služby SBU, nastartoval motor.

Článek

Na severu Moskvy dnes vybuchl automobil Toyota Land Cruiser Prado, jeho majitel byl zraněn, oznámila ruská média s odvoláním na místní úřady. Za volantem vozu byl bývalý důstojník ukrajinské tajné služby SBU Vasyl Prozorov, v Rusku psán Vasilij Prozorov, který přeběhl na ruskou stranu, napsala ruská státní agentura TASS.

„Vybuchlo auto zrádce,“ napsal list Ukrajinska pravda. Dodal, že Prozorov byl vyhozen z SBU v roce 2018.

Auto na parkovišti před obytným domem explodovalo v okamžiku, kdy řidič nastartoval motor. V tu chvíli explodovala nálož nastražená pod vozem. Ruští kriminalisté případ vyšetřují jako pokus o vraždu.

Prozorov v březnu 2019 - v předvečer prezidentských voleb na Ukrajině - vystoupil na tiskové konferenci v Moskvě. Tvrdil, že od prozápadního převratu v Kyjevě na počátku roku 2014 „naprosto dobrovolně“ spolupracoval s Ruskem, kterému předával informace o operacích proti proruským separatistům v ruskojazyčném Donbasu na východě země. Ukrajinu obviňoval z terorismu, včetně sestřelení malajsijského civilního boeingu v létě 2014.

Reklama

Doporučované