Hlavní obsah

Případ mrtvých dětí v kufru: Jihokorejská policie zatkla jejich příbuznou

Foto: Profimedia.cz

Zadržená žena jihokorejského původu by dle spekulací mohla být matkou zavražděných dětí.

Reklama

Jihokorejská policie zadržela ženu, kterou spojují s vraždou dvou dětí nalezených v kufru na území Nového Zélandu. Zadržená vinu popírá, spekuluje se, že to je matka obou dětí.

Článek

Případ dvou kufrů s dětskými ostatky, které náhodou vydražila v aukci novozélandská rodina, v polovině srpna šokoval nejen tamní společnost.

Vyšetřování ukázalo, že těla patřila dvěma dětem – dívce a chlapci ve věku 7 a 10 let. Moc dalších podrobností o případů veřejných nebylo. Na konci srpna informovala novozélandská média o tom, že otec dětí zemřel ještě před svými potomky na rakovinu. Nevědělo se ani, kde žije jejich matka. Stopa ale nakonec vedla do Jižní Koreje.

Tamní policie ve čtvrtek oznámila, že zadržela podezřelou ženu. Úřady nicméně zatím nepotvrdily, že by se jednalo matku dětí, ale připustily, že je s nimi příbuzná.

Děsivý případ vraždy dvou dětí

Strašný nález čekal letos v srpnu novozélandskou rodinu, která v internetové aukci koupila zboží z opuštěných skladovacích jednotek. Mezi zakoupenými předměty byly i dva kufry s dětskými ostatky.

Ženu ve věku 42 let korejského původu, na kterou vydal zatykač Interpol, vypátrala policie na základě tipu od veřejnosti, lékařských záznamů a telefonního čísla. Schovávala se v bytě ve městě Ulsan, jak informoval novozélandský server Stuff.

„Dostat v zámoří někoho do vazby během tak krátké doby záviselo na pomoci korejských úřadů a koordinaci ze strany našich zaměstnanců pro spolupráci s Interpolem,“ komentoval zadržení novozélandský policejní inspektor Tofilau Fa'amanuia Vaaelua.

Nový Zéland tak momentálně čeká na vydání ženy, které hrozí obvinění z dvojnásobné vraždy. Zadržená ale v Koreji opakovaně vinu za smrt dětí odmítla.

Reklama

Doporučované