Hlavní obsah

Putin se ani po týdnu nezúčastnil veřejné akce ke střelbě u Moskvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin.

Reklama

Ruský prezident Vladimir Putin sice po atentátu několikrát vystoupil v médiích, nezúčastnil se však žádné pietní akce na veřejnosti. „I když nevidíte slzy na jeho tváři, tak to neznamená, že netrpí,“ uvedl jeho mluvčí.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ruský prezident Vladimir Putin se ani po týdnu od útoku na komplex Crocus City Hall u Moskvy, při kterém zahynulo 144 lidí, nezúčastnil žádné pietní akce na veřejnosti. Putin ani nenavštívil zraněné v nemocnici či pozůstalé, píše dnes agentura AFP. Podle Kremlu to však neznamená, že by byly Putinovi oběti útoku, který se stal v pátek 22. března, lhostejné.

Putin sice po atentátu několikrát vystoupil v médiích, Kreml ale na konci týdne potvrdil, že ruský prezident zatím nemá v plánu se setkat se zraněnými či příbuznými lidí, kteří při teroristickém útoku zahynuli. Podle Putinova mluvčího Dmitrije Peskova to však neznamená, že by tragédie Putina nezasáhla. „I když nevidíte slzy na jeho tváři, tak to neznamená, že netrpí,“ uvedl Peskov.

Putin ani nenavštívil místo atentátu, v jehož blízkosti vzniklo improvizované pietní místo, kam lidé přináší svíčky, květiny či jiné předměty. Tam se dnes konalo i pietní shromáždění diplomatů ze zhruba 130 zahraničních misí, kteří si na místě připomněli oběti a drželi minutu ticha.

Putin od svých prvních vyjádření naznačoval, že by útok mohl souviset s Ukrajinou. Ruští vyšetřovatelé tvrdí, že nalezli důkazy o tom, že útočníci dostali peníze od „ukrajinských nacionalistů“. Kyjev však odmítá, že by měl v útoku nějakou roli. Ke střelbě se přihlásila teroristická organizace Islámský stát. To, že útok spáchal IS, tvrdí i Washington.

Podle poslední bilance zveřejněné ruskými úřady při útoku na komplex Crocus City Hall v Krasnogorsku u Moskvy z minulého pátku zemřelo 144 lidí a dalších 551 lidí bylo zraněno. Identifikovat se podařilo 134 mrtvých. Bilance obětí by však mohla ještě vzrůst.

Reklama

Doporučované