Hlavní obsah

Rozhořčení v Itálii: Poslanec na silvestrovské oslavě údajně postřelil muže

Foto: Alexandros Michailidis, Shutterstock.com

Italská premiérka Meloniová má podle představitelů opozice přijmout opatření a začít incident řešit.

Reklama

Italský poslanec Emanuele Pozzolo, člen strany Bratři Itálie premiérky Giorgie Meloniové, údajně lehce zranil muže na silvestrovské oslavě. Vinu popírá: Zbraň prý přinesl, ale nevystřelil.

Článek

Výstřel, který lehce zranil muže na silvestrovské oslavě v Itálii, vyvolal rozhořčenou politickou reakci. Vyšlo najevo, že byl vypálen ze zbraně, kterou vlastní tamní krajně pravicový poslanec.

Emanuele Pozzolo, člen strany Bratři Itálie premiérky Giorgie Meloniové, přiznal, že zbraň přinesl, ale popřel, že by vystřelil. Postřelený jednatřicetiletý muž má jen lehká poranění – se zraněním nohy byl ošetřen v nemocnici.

Incident vyvolal reakci v italských politických kruzích. Předsedkyně opoziční Demokratické strany Elly Schleinová vyzvala podle BBC premiérku Meloniovou k přijetí opatření. „Tito nekompetentní lidé jsou ohrožením pro bezpečnost svého okolí, natož pro národní bezpečnost,“ uvedla.

Místní prokuratura zahájila vyšetřování střelby poté, co měl poslanec vystřelit z pistole na večírku v městečku Rosazza v severním Piemontu. Osmatřicetiletý Pozzolo údajně přijel někdy po půlnoci, předtím trávil Silvestra se svou rodinou. Oslavy se účastnili i jiní lidé spojení s vládní stranou.

Reklama

Doporučované