Hlavní obsah

Rozkol u Kennedyů. Rodina podpoří Joea Bidena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Twitter @POTUS

Prezident Biden se s několika členy rodiny Kennedyových setkal i na Den svatého Patrika.

Reklama

Členové klanu Kennedyů plánují využít odkazu slavné demokratické rodiny a podpoří Joea Bidena na čtvrteční předvolební akci ve Filadelfii.

Článek

Rodina Kennedyů se zúčastní předvolebního shromáždění ve Filadelfii, informuje zpravodajský server Axios. Slavná politická rodina tak veřejně projeví podporu současného prezidenta Spojených států amerických Joea Bidena v nadcházejících prezidentských volbách.

Tímto gestem se rovněž distancují od svého příbuzného Roberta F. Kennedyho mladšího. Ten jako nezávislý kandidát podle mnohých demokratů představuje pro Bidenovy šance na znovuzvolení hrozbu.

S jeho kandidaturou dle deníku The New York Times mnozí členové rodiny vyjádřili silný nesouhlas již v minulosti. Jsou znepokojení v souvislosti s jeho propagací konspiračních teorií a obávají se, že by Kennedyho jméno na volebním lístku mohlo zaměnit volby ve prospěch Trumpa.

Kennedyho sestra Kerry Kennedyová se má na shromáždění v projevu odvolávat na odkaz svého zabitého otce Roberta F. Kennedyho a také své strýce – bývalého prezidenta Johna F. Kennedyho a senátora Teda Kennedyho. „Mohu si jen představit, jak by nehorázné lži a chování Donalda Trumpa mého otce vyděsily,“ má údajně sdělit podle připravených poznámek, které sdílela s Axiosem. „Prezident Biden byl bojovníkem za všechna práva a svobody, za kterými stál můj otec a strýcové,“ má dodat.

Reklama

Doporučované