Hlavní obsah

Ruské síly na východě Ukrajiny postupují, připustil Kyjev

Foto: Facebook/GeneralStaff.ua

Ilustrační snímek.

Reklama

Podle Kyjeva sice protiofenziva pokračuje podle plánu, ale ruské síly postupují na východě Ukrajiny. Obě strany zaznamenávají malé územní zisky.

Článek

Ruské síly postupují na východě Ukrajiny směrem na Avdijivku, Marjinku a Lyman v Doněcké oblasti, stejně jako na Svatove v Luhanské oblasti, připustila v neděli večer ve svém pravidelném hlášení o situaci na frontě náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová. Na celé frontě se podle ní odehrávají prudké boje.

Ukrajinské síly podle ní také postupují na jižním křídle u Bachmutu a rovněž na jihu Ukrajiny.

„Situace je poměrné složitá,“ napsala na telegramu Maljarová v souvislosti s postupem ruských sil u Svatove. Rusové podle ní v oblasti útočí na Bilogorivku a Serebjanku.

Bojuje se rovněž u Bachmutu v Doněcké oblasti, jehož dobytí v květnu ohlásily ruské síly. Na jižním křídle mají podle Maljarové ukrajinské síly částečný úspěch. Do oblasti severního křídla invazní síly přesunuly dva výsadkové pluky.

V samotném Bachmutu působí ukrajinští odstřelovači a některé další ukrajinské jednotky, ale intenzivní boje tam nejsou, sdělil předtím podle serveru Ukrajinska pravda mluvčí východního uskupení ukrajinských sil Serhij Čerevatyj.

Ukrajinci podle Maljarové postupují také směrem na Berďansk a Melitopol na jihu Ukrajiny, čelí tam ale intenzivnímu odporu invazních sil.

Zprávy z ukrajinského bojiště

Reklama

Doporučované