Hlavní obsah

Babišův dvorní marketér Prchal míří za Sulíkem na Slovensko

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Marek Prchal v loňském volebním štábu hnutí ANO.

Reklama

Politický marketér Marek Prchal, který deset let pracoval pro šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, vyjednává o práci pro slovenskou stranu Svoboda a solidarita (SaS). Píše o tom slovenský Denník N.

Článek

Slovenský list uvádí, že známá postava českého politického marketingu už delší dobu jedná se stranou Richarda Sulíka. K finální dohodě ale podle Denníku N ještě nedošlo.

Noviny se odkazují na vícero svých zdrojů, zprávu nicméně nepotvrdila ani strana SaS, ani Marek Prchal.

Slovensko na konci září čekají předčasné parlamentní volby. Sulíkovu SaS by teď podle průzkumů volilo devět procent lidí. Jakou roli by mohl Prchal v předvolební kampani SaS sehrát, není jasné.

Podle Denníku N ale o Prchalově zájmu zapojit se do slovenské předvolební kampaně věděli i v ústředí jiných stran.

Strana před Vánoci hlasovala proti důvěře kabinetu Eduarda Hegera, který nakonec padl. SaS byla členem vládnoucí koalice od únorových voleb 2020 až do konce loňského léta, kdy její ministři kabinet opustili. Přecházely tomu dlouhodobé osobní spory Sulíka s předsedou hnutí OLaNO Igorem Matovičem.

Ve své politice SaS mísí liberalismus a konzervatismus a řadí se k pravici.

Slovensko míří k předčasným volbám

Volební kampaň na Slovensku už začala a zřejmě bude špinavější než kampaň před prezidentskými volbami v Česku, řekl v rozhovoru pro Seznam Zprávy novinář deníku SME Jakub Filo.

Marek Prchal své angažmá u hnutí ANO ukončil po letošních prezidentských volbách, ve kterých Andrej Babiš prohrál.

Spolupráci s Babišem ukončil také mluvčí Vladimír Vořechovský a expremiérova dlouholetá spolupracovnice Tünde Bartha (více zde).

Prchal byl součástí marketingového týmu ANO od roku 2013, kdy se hnutí dostalo do Sněmovny se ziskem 47 mandátů. Jako odborník na on-line komunikaci a sociální sítě byl od té doby u všech kampaní. Babiš ho po sněmovních volbách v roce 2017 označil za „génia sociálních sítí“, chválil ho i za knihu O čem sním, když náhodou spím, na které se Prchal podílel.

Podle Prchala byl odchod z marketingového týmu hnutí ANO naplánován už před volbami. „Bylo to deset let, která jsou jednou za život. S Andrejem Babišem jsme se rozloučili a popřáli si hodně štěstí,“ řekl k tomu.

Reklama

Doporučované