Hlavní obsah

Střelba na univerzitě ve Virginii má tři mrtvé. Útočník je na útěku

Foto: Profimedia.cz

Školní areál univerzity ve Virginii, kde střelec zaútočil, je zapsán na seznam světového dědictví UNESCO.

Reklama

Policií označený útočník školu navštěvoval, jak potvrdil i rektor školy Jim Ryan. Podle informací médií byl také členem jejího fotbalového týmu.

Článek

Při nedělní střelbě na univerzitě ve Virginii v americkém městě Charlottesville byli podle rektora školy zabiti tři lidé a další dva utrpěli zranění. Policie nyní pátrá po podezřelém, který stále zůstává na svobodě.

„Po podezřelém aktivně pátrá více policejních složek. Podezřelý je ozbrojený a nebezpečný, nevycházejte z budov,“ vyzývá na svém twitterovém účtu policie působící v rámci kampusu univerzity v Charlottesville.

V kampusu se střílelo v nedělních pozdních hodinách. Útočník, kterého policie identifikovala jako Chrise Darnella Jonese, má na svědomí tři mrtvé a dva zraněné. Do pátrání po něm se zapojily jak pozemní policejní jednotky, tak i policejní helikoptéra.

Na sociálních sítích pak koluje i jeho fotografie a popis oblečení, které měl během útoku na sobě.

Představitelé univerzity oběti neidentifikovali a ani neuvedli, zda se jednalo o studenty školy, někoho z personálu či návštěvníky.

Policií označený útočník však instituci navštěvoval, jak potvrdil i rektor školy Jim Ryan, a podle informací médií byl Jones také členem jejího fotbalového týmu.

Dvěma zraněným osobám je podle Ryana nyní poskytována lékařská péče a násilím, které se odehrálo na půdě univerzity, je podle svých slov zdrcen.

Pondělní výuka byla zrušena.

Vývoj události sledujeme.

Reklama

Související témata:

Doporučované