Hlavní obsah

Ukrajinec, který se snažil dostat do Rumunska, skoro týden bloudil v horách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Stanislav Krupař, Seznam Zprávy

Ukrajinská vlajka na rumunsko-moldavské hranici symbolizuje rumunskou podporu Ukrajině. Ilustrační fotografie.

Reklama

Rumunští pohraničníci objevili zesláblého Ukrajince, který se snažil přejít přes Karpaty a zabloudil v horách. Čeká ho trest za pokus o nelegální přechod hranice.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ukrajinští pohraničníci zachránili 42letého muže, který se snažil dostat přes Karpaty do Rumunska a v horách šest dnů bloudil. S odvoláním na pohraniční stráž o tom dnes informoval portál RBK-Ukrajina. Ukrajina je kvůli ruské invazi ve válečném stavu a s některými výjimkami ji nesmějí opouštět muži od 18 do 60 let.

Ukrajinec nečekal, že cesta přes hory bude tak náročná. Na některých místech sněhová pokrývka stále dosahovala dvou metrů. Vypověděl, že v lese viděl rysa karpatského a v noci slýchal výt vlky. Několikrát zabloudil a nachodil asi 70 kilometrů. Pohraničníci ho objevili zesláblého a pomohli mu dostat se do civilizace.

Čeká ho trest za pokus o nelegální přechod hranice.

Snahy Ukrajinců odejít z vlasti, kde je může čekat povolávací rozkaz, někdy končí i tragicky. Pohraniční stráž minulý měsíc uvedla, že ví o nejméně 25 takových případech. Většina z nich se stala při pokusech o překonání řeky Tisy na hranici s Rumunskem.

Reklama

Doporučované