Hlavní obsah

V areálu rafinerie v jihoruském městě Tuapse hoří, Ukrajina čelila dronům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Záběry z místa požáru. Video: twitter/Osinttechnical

 

Reklama

aktualizováno •

Ruské ministerstvo obrany ani úřady zatím nepotvrdily, že za požárem v rafinerii stojí útok ukrajinských dronů. Na druhou stranu Ukrajina oznámila, že čelila útokům ruských dronů v několika oblastech. Většinu se podařilo zničit.

Článek

V areálu rafinerie v jihoruském přístavním městě Tuapse hoří. Informoval o tom v noci ze středy na čtvrtek ruskojazyčný server BBC News, podle něhož byl před vypuknutím požáru vyhlášen letecký poplach a bylo slyšet exploze. Město na pobřeží Černého moře se už v minulosti stalo terčem ukrajinských dronů. Ukrajina uvedla, že v noci ze středy na čtvrtek sestřelila 11 ze 14 ruských dronů. V Oděse jsou nejméně dva zranění.

Ruské úřady uvedly, že si požár podle předběžných informací nevyžádal žádné oběti a podařilo se jej lokalizovat na ploše 200 metrů čtverečních. Místním také vzkázaly, aby nezveřejňovali videa z místa požáru a vyhnuli se tak „nepříznivým následkům“. Na sociálních sítích jsou přesto k vidění záběry postižené rafinerie.

Místní úřady ani ruské ministerstvo obrany zatím nepotvrdily, že by požár způsobil útok bezpilotních letounů.

Ukrajinská armáda uvedla, že se její protivzdušné obraně v noci podařilo zničit většinu ruských dronů, které útočily na cíle v Oděské a Mykolajivské oblasti. Guvernér Oděské oblasti Oleh Kiper sdělil, že při útocích na Oděsu byl poškozen průmyslový objekt i civilní infrastruktura a obytné domy. Jeden člověk podle něj utrpěl popáleniny, další byl hospitalizován s mnohačetnými řeznými ranami.

Reklama

Doporučované