Hlavní obsah

V centru Luhanska vybuchl automobil s proruským kolaborantem, píší média

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil / Facebook

Válka na Ukrajině trvá už 651 dní. Ilustrační fotografie.

Reklama

Proruský politik Oleg Popov vyvázl se zraněním z atentátu v centru Luhanska, píší ruská i ukrajinská média. Ukrajinci pokládají Olega Popova za kolaboranta s ruskými okupanty, podobně jako Vladimira Rogova, který útok ohlásil.

Článek

V centru okupovaného Luhanska na východní Ukrajině vybuchl automobil s proruským politikem Olegem Popovem, který z atentátu vyvázl se zraněním. Napsala to ruská a ukrajinská média.

Luhansk se na jaře 2014 stal jednou z bašt proruských separatistů, Popov zde působí jako poslanec parlamentu Luhanské lidové republiky. Tu vyhlásili separatisté a loni na podzim ji anektovalo Rusko, podobně jako tři další částečně okupované ukrajinské regiony. Drtivá většina zemí světa tyto anexe neuznává.

„Znovu teroristický útok. V centru Luhanska teroristé vyhodili do povětří automobil. Stalo se to u stadionu v centru města. Podle předběžných údajů byl při výbuchu raněn poslanec Oleg Popov,“ napsal Vladimir Rogov, jehož vyjádření citovala média. Auto po explozi vzplálo, na místě zasahovali hasiči, dodala ruská agentura RIA Novosti.

Minulý měsíc byl v okupovaném Luhansku při atentátu zabit jeden z vůdců proruských separatistů na východě Ukrajiny Michail Filiponěnko. V jeho autě explodovalo výbušné zařízení a Filiponěnko utrpěl smrtelná zranění, uvedl portál LuhanskInformCentr s odvoláním na Filiponěnkova syna. K atentátu se přihlásila ukrajinská vojenská rozvědka, která uvedla, že jej provedla spolu s místním hnutím odboje.

Reklama

Doporučované