Hlavní obsah

V Německu kvůli sněhu a ledu ruší lety a zavírají školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Venturelli Luca, Shutterstock.com

Německá letiště hlásí velké problémy kvůli sněžení (ilustrační snímek).

Reklama

Německo dnes kvůli silnému sněžení a ledovce čeká perný den, několik velkých letišť preventivně zrušilo stovky letů a na některých místech zůstanou zavřené i školy.

Článek

Meteorologové varovali, že v západní a severní části země by mohlo během 24 hodin napadnout 15 až 35 centimetrů sněhu, na jihu se zase kvůli mrznoucím srážkám bude tvořit nebezpečná ledovka.

Letiště v Saarbrückenu zcela přerušilo provoz, na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem je zrušených 570 ze zhruba tisícovky plánovaných letů a 250 ze 650 leteckých spojů je odvoláno na letišti v Mnichově. Problémy jsou i na silnicích a na železnici, napsala agentura DPA.

Nejrušnější německé letiště ve Frankfurtu dnes počítá s tím, že odbaví nanejvýš polovinu z plánovaných letů, výpadky předpokládají i letiště v Düsseldorfu a Bonnu. Rušení se týká mimo jiné linek do Prahy a z Prahy, vyplývá z internetových stránek Letiště Václava Havla.

Železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) zrušil několik dálkových spojů a oznámil, že rychlíky ICE vzhledem k počasí budou jezdit sníženou rychlostí a spoje budou nabírat velká zpoždění.

Mezi německými letišti a Prahou by dnes mělo být podle informací z úterý zrušeno deset letů, řekl ČTK Michal Procházka z Letiště Praha. „Byly to čtyři přílety a čtyři odlety do Frankfurtu a jeden přílet a jeden odlet do Mnichova,“ uvedl. Odpolední linka do Mnichova by zatím měla odletět podle plánu, ale situace se podle Procházky může vyvíjet. „Cestující by měli sledovat internetové stránky svého dopravce,“ dodal.

Ve spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko a Bavorsko se dnes uzavřela i část škol a školek, někde se žáci budou učit na dálku. Práci z domova doporučily svým zaměstnancům i mnohé podniky.

Reklama

Doporučované