Hlavní obsah

Válka objektivem českých fotoreportérů. Zachytili i vypálenou raketu HIMARS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Pavol Pekarčik

Charkov na jaře 2022. Snímek Pavola Pekarčika – 20 minut po dopadu střely.

Reklama

Může válka zevšednět? Může splynout s každodenností? Na to se ptá pětice dokumentárních fotografů, kteří se rozhodli, že nechtějí, aby hrůzy válečného konfliktu zapadly mezi každodenní zprávy o počasí či sportu.

Článek

Za každou fotografií se skrývá silný příběh.

Pět dokumentárních fotografů, kteří za poslední dva roky najezdili po Ukrajině se svými foťáky tisíce kilometrů, dalo dohromady publikaci, která vypráví svědectví o ruské invazi. Tvůrce této knihy spojuje nejen novinářské poslání, ale také organizace dvou úspěšných veřejných sbírek na frontové sanitky. Výběr svých fotografií poskytli redakci Seznam Zpráv k publikaci.

+16

Kniha s názvem UKRAJINA 24/02/22 představuje výběr fotografií, které vznikly při cestách dokumentaristů na Ukrajinu po začátku války. V knize jsou jak záběry z frontové linie, tak snímky, které ukazují dopady válečného konfliktu na životy civilistů. Fotografie doplňují dokumentární příběhy reportéra Mirka Tódy.

Foto: Milan Nedvěd

Knihu UKRAJINA 24/02/22 zpracoval grafický designér Milan Nedvěd.

UKRAJINA 24/02/22

Fotografie: Tomáš Benedikovič, Gabriel Kuchta, Juraj Mravec, Pavol Pekarčík a Vladimír Šimíček

Reportér: Mirek Tóda

Grafický design: Milan Nedvěd

Nakladatelství: Absynt

Reklama

Doporučované