Hlavní obsah

Video: Ani dva ruské vrtulníky a letadlo nestačily na dron, chlubí se Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Video z údajné honičky, které na telegramu zveřejnila ukrajinská rozvědka.Video: Telegram @DIUkraine

 

Reklama

Ukrajinská rozvědka zveřejnila video, na kterém mají dva ruské vrtulníky a bojové letadlo neúspěšně pronásledovat ukrajinský dron. Ten přelétal nad dočasně okupovaným Krymem.

Článek

„I přes nepřetržitou palbu opustil náš dron ‚bojiště‘ bez újmy a úspěšně se vrátil na základnu,“ napsala na platformě Telegram ukrajinská rozvědka k videu, které podle ní ukazuje ruský stroj pronásledující ukrajinský bezpilotní letoun.

Honička se podle ní odehrála v blízkosti krymského mysu Tarchankut a zapojily se do ní dvě ruské helikoptéry a bojové letadlo. Navzdory přesile však ukrajinský dron prý dokázal uniknout, což operátor rozvědky komentoval tím, že jsou Rusové „neschopní“.

Okolí mysu se v posledních dnech stále častěji dostává do zpráv o dění na bojišti, zejména z ukrajinské strany. Minulý týden ve středu měl například v blízkosti vesnice Olenivka sebevražedný dron zasáhnout cenný ruský systém protiraketové obrany S-400 a ve čtvrtek pak údajně došlo u vesnice Majak k bitvě, do které se zapojily lodě i letadla.

Tento týden pak Rusko tvrdilo, že v oblasti Černého moře zničilo čtyři ukrajinské lodě, které vezly až 50 vojáků. Nespecifikovalo ale, kde přesně se útok stal.

Informace válčících stran ovšem není možné bezprostředně nezávisle ověřit.

Kde leží mys Tarchankut?

Reklama

Související témata:

Doporučované