Hlavní obsah

Video: Brit z blízka natočil sesuv ledovce. Zázrakem přežil

Bez komentáře: Brit natočil sesuv ledovce v Kyrgyzstánu z bezprostřední blízkosti. Zázrakem přežil.Video: harry shimmin, Youtube.com

 

Reklama

O štěstí může mluvit skupina 10 turistů s průvodcem v Kyrgyzstánu, na kterou se v horách valil hroutící se ledovec. Brit Harry Shimmin celou unikátní zkázu natočil. Jako zázrakem všichni přežili bez vážnějších zranění.

Článek

Záběry pořídil Brit o víkendu v pohoří Ťan-šan v Kyrgyzstánu, kde byl s dalšími osmi krajany a s jedním Američanem. Jak je na videu vidět, po celou dobu zkázy stál na místě a točil blížící se bílou masu. Poté, co se lavina přiblížila, se ukryl pod převis, píše britský deník The Guardian.

Shimmin se odtrhl od skupiny, aby pořídil video, když zaslechl „zvuk hlubokého praskání ledu za sebou“, uvedl ve své výpovědi, kterou zveřejnil vedle videa na instagramovém účtu.

„Moc dobře vím, že jsem hodně riskoval. Byl jsem tam už několik minut a věděl jsem, že hned vedle mě je místo pro úkryt. Cítil jsem, že mám vše pod kontrolou, když začala padat lavina,“ napsal.

Díky úkrytu, přes který se přehnala bíla masa, přežil bez újmy a zasypala ho jen drobná vrstva sněhu. „Když potemnělo a začalo se hůř dýchat, měl jsem strach, že umřu,“ svěřil se Brit.

Dodal, že věděl, že jeho společníci jsou dál, takže budou v bezpečí. „Celá skupina vyvázla bez vážných zranění, pouze jedna žena měla poranění na koleni a na koni ji odvezli do nemocnice k ošetření,“ uvedl Shimmin.

Skupina turistů si uvědomila, jaké měla štěstí. Jen o pár minut dříve totiž procházeli místy, kudy se lavina prohnala a kde by neměli šanci se ukrýt.

„Všichni se smáli a plakali štěstím, že jsou naživu,“ dodal k celé situaci Shimmin.

Reklama

Související témata:

Doporučované