Hlavní obsah

Video: Vteřiny před zásahem pošty v Charkově. Lidé neměli šanci utéct

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Záběry z útoku na poštovní depo v Charkově.Video: twitter/NP_official_ua, twitter/olex_scherba, AP

 

Reklama

Záběry zveřejněné ukrajinskou poštou ukazují výbuch v poštovním distribučním středisku v Charkově. Budovu v sobotu zasáhla ruská střela, tvrdí Kyjev.

Článek

Gubernátor Charkovské oblasti Oleh Syněhubov uvedl, že podle dostupných údajů zahynulo nejméně šest osob a dalších 14 bylo zraněno. Někteří ze zraněných se do rukou lékařů a záchranných složek dostali ve velmi těžkém stavu. Zdůraznil, že objekt pošty měl naprosto civilní charakter.

Bezpečnostní kamery, které byly umístěny v budově, zachytily část toho, co se událo. Na záběry zveřejněné ukrajinskou firmou Nova pošta se můžete podívat v úvodním videu. Ukazují nic netušící pracovníky na směně a následný výbuch. Na dalších záběrech je vidět, jak exploze a tlaková vlna distribuční centrum poničily.

„Obyčejný civilní objekt. Bohužel, na místě jsou mrtví,“ napsal už v sobotu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociální síti Telegram a připojil krátký záběr následků útoku.

Nova pošta v pondělí zveřejnila seznam obětí útoku. Jde o šest mužů ve věku od 21 do 31 let. Podle firmy zaměstnanci neměli šanci utéct, protože sirény se rozezněly jen „sekundu“ před útokem.

Reklama

Doporučované