Hlavní obsah

Žák v Bratislavě zapálil školu, sám při požáru uhořel

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Žák danou školu navštěvoval, slovenská média připomínají, že do této školy pro nadané žáky chodil i mladík, který před bratislavským gaybarem Tepláreň loni zastřelil dva lidi.

Článek

Student v Bratislavě podpálil školu a pak sám při požáru zahynul, uvedl na svém webu list Štandard. Tragédie se stala dnes časně ráno.

„Šlo o bezproblémového žáka, který předměty zvládal na výbornou. Bylo mu 18 let a zůstával mu ještě rok (studia) na gymnáziu,“ napsal list s odvoláním na nejmenovaný zdroj.

Student zapálil první nadzemní podlaží školy. Ještě dříve zapálil motorová vozidla na ulici. Po městě se pohyboval na skútru. Do školy se dostal zřejmě po žebříku, když rozbil okno, napsal Štandard.

Škola pro mimořádně nadané děti a současně gymnázium na bratislavské Teplické ulici je státní škola, která byla první a dlouho i jedinou školou na Slovensku specializovanou na vzdělávání nadaných dětí.

Škola podle deníku Pravda proslula i tím, že ji navštěvoval i devatenáctiletý mladík, který loni v říjnu před bratislavským gaybarem Tepláreň (Teplárna) zastřelil dva lidi. Škola tehdy násilí odsoudila a uvedla, že nemůže suplovat vliv rodiny a sociálních sítí.

Reklama

Související témata:

Doporučované