Hlavní obsah

Zemřel druhý nejstarší člověk, Japonce Fuse Tacumiové bylo 116 let

Foto: Profimedia.cz

Fusa Tacumiová zemřela ve věku 116 let.

Reklama

Narodila se v dubnu 1907. Tehdy v Japonsku vládl císař Meidži, který je dnes uznáván pro své reformy modernizující celou zemi. Dnes Fusa Tacumiová ve věku 116 let coby druhý nejstarší člověk na světě zemřela.

Článek

Ve věku 116 let dnes zemřela Fusa Tacumiová, nejstarší člověk v Japonsku a patrně druhý nejstarší člověk na světě. Informovala o tom agentura Kjódó s odvoláním na představitele města Kašiwara v prefektuře Ósaka, kde žena žila. Nejstarším žijícím člověkem je podle Guinnessovy knihy rekordů Španělka Maria Branyasová, které je rovněž 116 let a narodila se o několik týdnů dříve než Japonka.

Tacumiová se narodila 25. dubna 1907 a v poslední době trávila většinu času na lůžku v pečovatelském domě v Kašiwaře, kde často zdravila místní zaměstnance, jak uvedlo zařízení.

Tacumiová se stala nejstarším žijícím člověkem v Japonsku loni v dubnu po úmrtí 119leté ženy ve Fukuoce, jak uvedlo japonské ministerstvo zdravotnictví.

Od letošního ledna je nejstarším žijícím člověkem Maria Branyasová, která se narodila 4. března 1907, vyplývá z Guinnessovy knihy rekordů. V lednu totiž zemřela ve věku 118 let francouzská řeholní sestra André. Rekord nejdéle žijící osoby nadále drží jiná Francouzka Jeanne Calmentová, která zemřela v roce 1997 ve věku 122 let.

Reklama

Doporučované