Hlavní obsah

Zájem o předvánoční úklid mají brněnské domácnosti stejný

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

O profesionální úklid domácností v předvánočním období je v Brně a okolí zájem. Prosinec bývá pro úklidové firmy silnějším měsícem.

Článek

Většina z nich ani kvůli letošní koronavirové pandemii nezaznamenala ve svém podnikání žádné změny. Vyplývá to z odpovědí zástupců firem, které ČTK oslovila.

Plný kalendář už od listopadu má například firma L. C. Servis. „Před Vánoci je zájem vždy velký a přijde mi, že stále roste. Neklesl ani přesto, že lidé tráví více času doma v důsledku koronavirové pandemie. Nákazu jsme pocítili jen tak, že dva naši nakažení zákazníci nám nechají klíče na určitém místě a my se s nimi nepotkáme, jinak nejsou žádné změny. Také ceny jsme nechali stejné. Jezdíme po celém Jihomoravském kraji, lidé mají zájem jak ve městě, tak na venkově. Většinou jsou to lidé s vysokým příjmem,“ sdělil za firmu Eduard Lichka.

Dodal, že by ke svým pěti brigádníkům potřeboval ještě další. Sehnat spolehlivé pracovníky je ale podle něj problém. „Komplikují to také jiné společnosti, které v předvánočním období nabírají a nabízí více peněz,“ poznamenal Lichka.

Obvyklý zájem o předvánoční gruntování zaznamenal také ředitel Úklidového servisu Hudeček Pavel Hudeček. „Lidé si nechtějí sami uklízet. Koronavirus na tom nic nezměnil. Je to stejné už posledních 25 let,“ řekl Hudeček. I jeho firma nechala stejné ceny jako v posledních třech letech. Podle ceníku vyjde jednorázový a generální úklid prováděný jedním pracovníkem na 250 korun za hodinu.

Za 279 korun na hodinu úklidu prováděného jednou hospodyní si mohou lidé nechat uklidit u společnosti LadyHep. „V tomto období zaznamenáváme větší zájem zákazníků o jednorázové úklidy. Specializujeme se výhradně na Brno a jeho bližší okolí do 20 kilometrů. Poptávka je, co se týče velikosti domů a bytů, velmi různorodá. V souvislosti s koronavirovou pandemií se potýkáme s většími změnami v termínech z důvodu například nucené karantény. Nicméně jsme nezaznamenali pokles poptávky oproti předchozím letům,“ uvedla za společnost Barbora Jurníčková.

Menší pokles zájmu naopak zaznamenala Nelia Naidukh. Na vině je podle ní právě koronavirová pandemie. Podle jednatelky jiné brněnské úklidové firmy, která si nepřála zveřejnit své jméno, byl pokles počtu zákazníků kvůli covidu-19 patrný spíše před Velikonocemi, kdy také narůstá počet zákazníků. Předvánoční zájem zůstal stejný.

Reklama

Související témata:

Doporučované