Hlavní obsah

Zaorálek říká slovo varlata. Neboli jak ČSSD nově loví voliče

Neboli Václava Dolejšího: Natáčíme politiky mezi voliči. Pojďte s námi na trénink ČSSD, jak vést kampaň v regionech.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zaorálek v nemocnici, Petříček mezi dělníky a Hamáček u hasičů. Podívejte se na video, v němž politický analytik Seznamu Václav Dolejší mapuje, jak sociální demokraté trénují starý dobrý kontakt s voliči.

Článek

Sociálnědemokratičtí ministři chtějí příští rok před krajskými volbami vyrážet do regionů. Tedy vést osvědčený způsob kampaně, v níž teď partaj válcuje premiér a lídr hnutí ANO Andrej Babiš.

Jenže v ČSSD už někteří trochu zapomněli, jak se to dělá. A proto si koncem roku naordinovali několik tréninků, aby si sociálnědemokratičtí setkání s lidmi vyzkoušeli. Skupina oranžových ministrů se každý týden snaží vyjet do jednoho kraje.

Zjištění z prvního tréninkového výjezdu mezi lidi jsou překvapivá: Hlavně nemluvit o politice nebo dokonce o programu, ale spíše používat Zemanův slovník. Nejvíc totiž přihlížející dámy zaujal ministr kultury Lubomír Zaorálek, přiměl je k výbuchům smíchu, když opakoval slovo „varlata“ a mluvil o strachu mužů jít k lékaři s jakýmkoliv problémem v této partii těla.

Ostatně, přesvědčte se sami v úvodním videu.

Reklama

Doporučované