Hlavní obsah

Zapomenuté hvězdy: Co dnes dělají Joanna a Sam z filmu Láska nebeská?

Joanna a Sam ve filmu prožívali první lásku. Jaký byl další osud mladých herců?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Láska nebeská je filmem plným hvězd. Kromě jmen jako Keira Knightley, Colin Firth, Emma Thompsonová či Hugh Grant jsou tu ale i tací, na které díky jejich výkonu nikdy nezapomeneme, ale nevíme, co je s nimi dnes. A není to nikdo jiný než představitelé Sama a Joanny, kteří ve filmu prožívají svou první „lásku nebeskou“.

Článek

Herečka a zpěvačka Olivia Olsonová ztvárnila úžasnou Joannu, nejkrásnější a nejoblíbenější dívku na celé škole. Malou zpěvačku, která se do města přestěhuje jen na část školního roku. Po vánoční besídce, kde má vystupovat, plánuje odjezd do zahraničí. A tak má Sam, který se do ní zamiluje, jen chvíli nato ji přimět, aby se i ona zamilovala do něj. A proč? Protože je to „prostě ta pravá“.

Trápení s první láskou přijde jeho tátovi nejdřív úsměvné, ale jak už to tak v romantických filmech bývá, jako správný rodič nakonec Samovi pomůže lásku získat. No a scénu z letiště, kde nakonec Sam dostane od odjíždějící Joanny první pusu, snad ani přibližovat nemusím.

Zajímavostí je, že Olivia Olsonová byla do filmu vybrána proto, že tvůrci na castinzích byli přesvědčeni o jejích pěveckých kvalitách. Ostatně vánoční besídka, na které malá holka perfektně zazpívá song All I Want for Christmas od zpěvačky Mariah Carey, je jedním z vrcholů celého filmu. Jenže Olivii se během natáčení nedařilo zazpívat písničku dokonale, a tak se její zpěv musel dodatečně hodně poupravit, aby zněl tak, jak si to režisér představoval.

I přesto se po skončení natáčení začala Olivia více věnovat hudbě a dabingu než herectví. Dnes se považuje za zpěvačku a hraní se věnuje spíše sporadicky. Když se ale v loňském roce objevila možnost zahrát si v pokračování Lásky nebeské, neváhala.

To herec Thomas Brodie-Sangster obor nezměnil, ale malý zamilovaný Sam je dodnes jeho osudovou rolí. Herec pochází z umělecké rodiny, jeho matka je tanečnice a vystupovala v několika BBC filmech. Jeho otec Mark Sangster, kromě toho, že je hudebník, vystupuje jako velká hvězda v muzikálu Lví král v Německu. A jedním z jeho vzdálenějších strýců není nikdo jiný než herecká legenda a kolega z filmu Láska nebeská Hugh Grant.

Na filmových plátnech se ale objevil ještě dřív, než si malého Sama zahrál. Poprvé to bylo v roce 2001 ve filmu Jim z nádraží. V roce 2003, kdy mimo jiné natáčel Lásku nebeskou, byl oceněn jako „nejlepší herec v miniseriálech“ za roli v miniseriálu Entrusted. Další jeho známá role byla pak ve filmu Kouzelná chůva Nanny McPhee, kde hrál nejstaršího ze sedmi dětí. V tomto filmu hrál podruhé s Colinem Firthem a Emmou Thompsonovou. Jak to tak vypadá, o tomhle klukovi ještě uslyšíme.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované