Hlavní obsah

Zastřelil jsem Íránce, prohlásil útočník z Kansasu. Pálil na dva Indy

Adam Purinton si myslel, že střílí na Íránce. Zabil a zranil dva Indy, kteří byli v USA legálně. Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Adam Purinton minulý týden zastřelil jednoho Inda, druhého zranil. Barmance, u které se ukryl, později sdělil, že střílel na Íránce.

Článek

Adam Purinton, muž, který minulý týden střílel v kansaském baru na dvojici Indů, řekl barmance v Missouri několik hodin po incidentu, že zastřelil dva Íránce. Žena, u které se Purinton ukryl, to oznámila policii.

Podle svědků celého incidentu se jednalo o rasově motivovaný čin. Muž křičel na dvojici Indů: „Vypadněte z mé země!” Poté začal střílet. Jeden z nich zemřel, druhý Ind a také muž, který se dvojice zastal, vyvázli se zraněním.

První soudní slyšení s Purintonem proběhlo v pondělí. Muž je prozatím obviněn z vraždy a dvou pokusů o vraždu. FBI vyšetřuje, zda na případ bude nahlížet jako na zločin z nenávisti. Výše kauce byla stanovena na dva miliony dolarů. Další soud je naplánovaný na 9. března.

V amerických médiích se v reakci na incident objevily spekulace, zda Purintonův čin nesouvisí s tvrdou protiimigrační rétorikou prezidenta Donalda Trumpa. Mluvčí Bílého domu Sean Spicer však jakékoli spojení odmítl.

Reklama

Související témata:

Doporučované