Hlavní obsah

Zeman koupil pozemek. Dcera prodejce obratem dostala zakázku z Lán

Foto: ČTK

Prezident Miloš Zeman spolu se stíhaným šéfem Lesní správy Lány Milošem Balákem.

Reklama

Prezident Miloš Zeman koupil pozemek v Lánech od místního podnikatele. Jeho dcera obratem dostala hradní zakázku.

Článek

Pozemek u Lán, kde se prezident po konci mandátu plánuje usadit, koupil za 2,5 milionu korun loni od podnikatele Josefa Hoška. Čtrnáct dní na to dostala Hoškova dcera Ivana Píšová zakázku na zpracování dřeva z Lánské obory, uvedl deník Aktuálně.cz.

Druhá smlouva s Píšovou byla uzavřena na den přesně rok od podpisu prodeje pozemku. Celkem má Hrad zaplatit téměř 1,5 milionu korun. Sama Píšová žádnou pilu nevlastní, dřevo se zpracovává v podniku jejího otce.

Jde o menší zakázku, ke které nebyla potřeba soutěž. Obě smlouvy podepsal šéf Lesní správy Lány Miloš Balák, který je momentálně stíhán kvůli manipulacím při veřejných zakázkách Hradu. Balák navíc s Hoškem uzavřel další smlouvu, tentokrát na odkup dřeva z Lánské obory. Tají ovšem, za jakou cenu.

Píšová i Hošek tvrdí, že prodej pozemku nemá se zakázkami nic společného, jde prý o náhodu. „Vytváříte nesmyslné konstrukce se zcela průhledným cílem poškodit pana prezidenta. To je jediná reakce, kterou poskytnu,“ uvedl k tomu pro server hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Reklama

Doporučované